Keuken met eiland

Keuken met eiland? Een keuken is bij de meeste huishoudens het centrale punt in huis.

Ontvang gratis keukenbrochures of bekijk hier de goedkoopste keukenzaak.

Als er een eiland in het midden van de keuken staat wordt het centrale punt in huis versterkt, dit biedt veel gezelligheid. U blijft contact houden met vrienden en familie en het nodigt uit om aan te schuiven terwijl u de maaltijd aan het bereiden bent.

Een kookeiland biedt u meer mogelijkheden en meer gemak tijdens het koken. U hebt er een extra stuk werkruimte bij. Of u het nu gebruikt om het eten voor te bereiden en te spoelen of erop wilt koken. Er zijn meerdere opties mogelijk.

Keuken met eiland

Voor een keuken met eiland heb je uiteraard wel wat ruimte nodig. Het is alleen niet het geval dat er alleen in een landhuis of villa een eiland keuken geplaatst kan worden. In de meeste gevallen kan een eiland zelfs worden toegepast in een kleine keuken.

Maar hoe weet u nou of uw keukenruimte geschikt is voor een eiland keuken? Wij geven u alvast wat tips voor de benodigdheden van een eiland keuken. Deze tips kunnen u helpen bij het zoeken naar uw ideale eilandkeuken.

Afmetingen

Wat zijn de afmetingen voor een eiland keuken? De minimale maat die wij adviseren voor een eiland keuken is 180 x 90 cm. Hierbij moet u denken aan een kookplaat of spoelbak in het midden van circa 60 cm.

Hierdoor heeft u aan beide zijden nog 60 cm beschikbaar als werkruimte, als de werkruimte aan beide kanten minder dan 60 cm is, wordt het erg lastig om hierop te koken. De maten zijn verder afhankelijk van de ruimt die u heeft.

Benodigde keukenruimte

Is een eiland mogelijk in uw keuken? De keukenruimte die u heeft speelt een grote rol voor de aanschaf van een eiland keuken. Er is niet precies te benoemen wat voor een oppervlakte uw nodig heeft aangezien er veel meer zaken van invloed kunnen zijn.

U kunt zich wel aan een aantal adviezen houden maar het best kunt u naar een keukenspecialist gaan. Leg de plattegrond van uw keuken voor en de keukenspecialist weet er raad mee.

Tip: Heeft u een wat kleinere ruimte maar wilt u wel een eiland? Kijk dan ook naar de mogelijkheden voor een schier-eiland. Een schier-eiland neemt minder ruimte in beslag dan een kook- of spoeleiland.

Wat voor een eiland is het handigst?

De meeste consumenten denken bij een eiland keuken direct aan een kookeiland. Maar u kunt ook alleen een spoeleiland of een kook- en spoeleiland met werkruimte plaatsen.

Bij een spoeleiland heeft u geen afzuigkap nodig, dit scheelt een hoop ruimte en biedt een ander aanzicht op uw keuken. Rondom de spoelbak is het vaak wel rommeliger met afwas of andere zaken.

Een kookeiland met bar of zit-plek?

Over het algemeen zijn de keukens met een eiland echte leefkeukens. Hier kunt u gezellig samen zitten en uiteraard uw maaltijden bereiden. U bent niet afgescheiden van de andere mensen tijdens het koken en u kunt nog gezellig een gesprek voeren.

Een eiland met zitplaatsen versterkt dit gevoel. Denk hierbij wel aan de veiligheid voor bijvoorbeeld uw kinderen. Een bar in uw keuken voegt veel extra sfeer toe en is erg praktisch.

Wat voor een afzuiging is het handigst?

Een goed afzuigsystemen is voor de meesten erg belangrijk. Als dit ook voor u geldt, bespaar hier dan vooral niet op. Bij een keuken met eiland is de kans groter dat de kookluchtjes ontsnappen waardoor een kwalitatieve afzuiging goed van pas kan komen.

Wij raden een afzuiging met een luchtcirculatie direct naar buiten aan. Dit houdt de kooklucht het best buiten uw keuken en in de winter blijft het gewoon warm in uw keuken. Dit maakt het een stuk milieuvriendelijker.

Prijs van een keuken met eiland

De meeste mensen denken dat een keuken met eiland een stuk duurder is dan keukens zonder eiland. Een keuken met eiland hoeft in principe niet duurder te zijn dan bijvoorbeeld een hoek keuken.

Dit ligt aan het materiaal wat u gebruikt. De grootte en afmetingen spelen daar ook een rol in. En hoe groot u de keuken wilt hebben. Wanneer u een andere opstelling had als een eiland keuken, dan kunnen de kosten van een eiland keuken wel enorm oplopen. Er moeten dan waarschijnlijk leidingen verlegd worden en dit kan vrij prijzig zijn.

Vergelijk keukens met eiland.

Voordelen van een keuken met eiland

Een keuken met een eiland is niet alleen heel erg mooi, maar brengt ook nog is voordelen met zich mee. Zo heeft u met een eiland keuken altijd een apart kook- of spoeleiland. Dit biedt veel ruimte tijdens het koken en kunt zo alles binnen handbereik neerleggen.

Ook geeft een eiland de keuken zelf een veel luxere uitstraling aan de keuken. Bij een open keuken kan een eiland de keuken wat meer gesloten laten lijken.

Eiland keuken ontwerpen

Keuken met eilandUw eigen keuken ontwerpen? Past een keuken met eiland in uw keukenruimte? Ontwerp uw eigen keuken met deze handige 3D teken tool.

Start met het ontwerpen en maak al in een paar minuten een ontwerp van uw eiland keuken.

 

  • Goed voorbereid de showroom in
  • Binnen 10 minuten een ontwerp
  • Geen technische kennis vereist
  • Snel, gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
  • Ook voor de Ipad.

Kijk hier voor uitleg, tips en ontwerpen en ga aan de slag met uw nieuwe keuken.